#ΜένουμεΣπίτι αλλά πάμε μουσεία!



  Ο κορονοϊός(Covid-19) μπήκε για τα καλά στη καθημερινότητα μας, αλλάζοντας την ριζικά. Με την κήρυξη της πανδημίας ανακοινώθηκε μια σειρά μέτρων που κλείνει σινεμά, θέατρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και καταστήματα εστίασης. Η πιο δύσκολη οδηγία , ωστόσο, είναι το #ΜένουμεΣπίτι. Αρχικά, για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και στη συνέχεια για να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας, περιορίζοντας τη μετάδοση του ιού, όσο είναι δυνατό.

  Σίγουρα οι δραστηριότητες εντός των διαμερισμάτων είναι περιορισμένες και οι εξωτερικοί περίπατοι γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Όμως, έχουμε τη λύση! Τι θα λέγατε για μια ψηφιακή βόλτα σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία και τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου;

Google Arts & Culture: Περιήγηση στα μεγαλύτερα μουσεία

  Το Arts & Culture της Google περιλαμβάνει περιηγήσεις σε  περισσότερα από 1200 μουσεία απ’όλο τον κόσμο. Η βόλτα σας μέσα στις αίθουσες περιλαμβάνει και μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών(υψηλής ανάλυσης) ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για καλλιτέχνες, σημαντικές περιόδους της τέχνης ακόμα και για κινήματα.




Google Arts & Culture Street View

  Επίσης, εξίσου μοναδική εμπειρία είναι η χρήση του street view που σου επιτρέπει να ‘οδηγείς’ στους δρόμους όλου του κόσμου. Μπορείτε να δείτε φυσικά τοπία, τεράστια κτίρια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και μέρη που ούτε φανταζόσασταν πως υπάρχουν. Και όλα αυτά από την ασφάλεια του σπιτιού σας.


 Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το μουσείο Τίσερν-Μπορνεμίτσα της Μαδρίτης, το οποίο, αν και έκλεισε λόγω του ιού, φρόντισε να μας εφοδιάσει με online παρουσίαση της έκθεσης Πορτραίτα του Ρέμπραντ στοΆμστερνταμ (1590 – 1670)

  Τέλος, στο παρακάτω βίντεο διάρκειας 5 ωρών μπορείτε να επισκεφθείτε το ρωσικό μουσείο Ερμιτάζ ,που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και είναι ένα από τα παλαιότερα του κόσμου. Επισκέπτεται 45 αίθουσες του χώρου και  παρουσιάζονται περισσότερα από 580 έργα τέχνης!



 Είναι σίγουρο, πως μια εικονική επίσκεψη δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια κανονική. Δεδομένης, όμως, της κατάστασης αποτελεί μια δημιουργική απασχόληση και, γιατί όχι, μια πηγή ιδεών για οργάνωση μελλοντικών ταξιδιών. Φτιάξτε ,λοιπόν, καφέ (ή τσάι για τους μερακλήδες) και ξεκινήστε την βόλτα σας στον κόσμο!

#ΜένουμεΣπίτι

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/