WingSuit:Πέτα σαν..πουλί (Photos+ Videos)

Τι είναι τελικά το wingsuit?
Είναι πάντως σίγουρα μια λέξη που τελευταία ακούγεται όλο και περισσότερο. Ιδιαίτερα για αυτούς που ..
ασχολούνται με τις ακραίες δραστηριοτητες το wingsuit αποτελεί ένα δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο.


Tι εστι wingsuit?

Για να κάνεις αυτό το άθλημα πρέπει να φοράς μια ειδική στολή που ονομάζεται wing suit.(εξ ου και τ'ονομα). Βεβαια χρειάζεσαι και ενα αλεξίπτωτο για την προσγειωση.                                       
                                                                                          








Η στολή αυτή   έχει ειδικά υφάσματα ώστε να ενώνει τα χερια και τα πόδια μεταξύ τους.Ο λόγος είναι να δημιουργουνται φτερά οπως ακριβώς και στα πουλιά. Ετσι δίνεται η δυνατότητα σε αυτόν που το κάνει να κερδίζει πολυ περισσότερο χρόνο αλλά και ταχύτητα στον αέρα.


Πως ξεκίνησε ?
Εχει αρκετό ενδιαφέρον να βρουμε τις ριζες αυτης της καινοτομιας.
Η ιδεα αυτή ανηκει στον Rex Finney απο το Los Angeles. Το 1930 θέλοντας να βελτιώσει την οριζόντια κινηση και την ανεση στον αερα συνελαβε τη ιδεα του wingsuit.


Οι πρώτες στολές κατασκευάστηκαν απο χάλυβα,καμβά ,ξύλο ,μετάξι και κοκκαλα φάλαινας.

To make a long story short η ιδεα αυτη κυκλοφόρησε,αρεσε,απέκτησε πολλούς υποστηρικτές και πλεον εχει εξαπλωθει σε πολλές περιοχες του κόσμου αφου υπάρχουν αρκετες εταιρείες και χορηγοι που την υποστηριζουν.

 Ας δούμε λεπτομερώς το θέμα!


Τι χρειάζεσαι για να το κάνεις?


Το εκπληκτικό με αυτό το άθλημα είναι πως για να το κάνεις αναγκαστικά πρέπει να είσαι επαγγελματιας κατά κάποιο τροπο.Δηλαδη για να φορέσεις την στολη και να πετάξεις πρεπει να έχεις στο ιστορικό σου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  200 πτωσεις με αλεξίπτωτο!!! Δηλαδή στην 201η σου μπορείς να πετάξεις σαν πουλι.Αυτο όμως με την προϋπόθεση οτι οι πτώσεις έχουν γινει τους τελευταίους 18 μηνες και υπο την καθοδήγηση ενος επαγγελματία. Σε διαφορετική περίπτωση πρεπει να εχεις πραγματοποιήσει 500 πτώσεις για να μπορέσεις να πετάξεις μονος σου.Ισως οι αριθμοί να ακούγονται ακραιοι για οσους ομως ασχολούνται και γνωριζουν δεν είναι τίποτα περισσότερο απο αξέχαστες εμπειρίες.

Παρακάτω βρίσκονται μερικά sites στα οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες..


Aς δουμε τελος μερικα ρεκορ και βιντεο με σκηνες που ανεβαζουν την αδρεναλινη στα υψη!!






Ελπίζω τα παραπάνω να σας έδωσαν μια καλή εικόνα. Είναι ένα άθλημα σίγουρα πολυ διαφορετικο απ'τα υπόλοιπα γι'αυτο και ξεχωρίζει. Σε καμιά περίπτωση ομως μην νιώσετε φοβο. Σκεφτειται οτι κάποτε κάποιοι πέταγαν με πολυ λιγότερο εξοπλισμό απ'τον σημερινό. 

Δοκίμασε το!!
Και θυμήσου αυτό...