Ο πιο τυχερός άτυχος άνθρωπος στον κόσμο!!!


Ο παραπάνω κύριος , Frane Salek, φέρει τον τίτλο "The world's  luckiest unluckiest man"
δηλαδή ¨Ο πιο τυχερός άτυχος άνθρωπος στον κόσμο".Οι πρώτες σκέψεις θα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο δεν είναι λογικό καθώς κάποιος που είναι άτυχος στον υπερθετικό βαθμό δεν είναι δυνατόν να είναι τυχερός και το αντίστροφο.

Όμως ίσως αυτή τη στιγμή διαβάζετε για την εξαίρεση του κανόνα.


Ο Frane Salek δεν ήταν παρά ένας απλός δάσκαλος από την Κροατία.Η περιπέτεια της ζωής του ξεκίνησε μια κρύα και βροχερή μέρα τον χειμώνα του 1962 όταν το βαγόνι στο οποίο επέβαινε απέκλινε της πορείας του και κατέληξε στην παγωμένη λίμνη που βρισκόταν.Στο δυστύχημα αυτό πέθαναν σχεδόν 20 άτομα από πνιγμό ή από το κρύο , όχι όμως και ο Salek ο οποίος γλύτωσε με υποθερμία και ένα σπασμένο χέρι.

Τον αμέσως επόμενο χρόνο στην παρθενική του πτήση με αεροπλάνο δημιουργήθηκαν τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αρχίσει να χάνει ύψος.Δυστυχώς-ή καλύτερα ευτυχώς μία από τις πόρτες του αεροπλάνου λόγω του προβλήματος άνοιξε και ρούφηξε τον Salek στο κενό.Το αεροπλάνο έπεσε σκοτώνοντας 19 ανθρώπους όμως όλως παραδόξως ο Frane Salek κατάφερε να προσγειωθεί σε ένα σωρό από άχυρα και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο!!!

Δύο χρόνια αργότερα ο πάγος που βρίσκονταν στο δρόμο μπλόκαρε τους τροχούς του λεωφορείου στο οποίο ο Frane ήταν επιβάτης κάνοντας τον έτσι πρωταγωνιστή σε μία ακόμα τραγωδία.Και πάλι όμως δεν ήταν ανάμεσα στους 4 νεκρούς επιβάτες καθώς κατάφερε να ανασυρθεί στην επιφάνεια.

Το 1970 την τελευταία στιγμή κατάφερε να βγει απ'το αναφλεγόμενο αυτοκίνητο του ,δευτερόλεπτα δηλαδή πριν αυτό εξερράγη.

 Κι όμως έχει κι άλλο

Τρία χρόνια αργότερα ένα παρόμοιο περιστατικό παρολίγον να αποβεί μοιραίο αφού λόγω δυσλειτουργίας της αντλίας καυσίμων προκλήθηκε ανάφλεξη της μηχανής αλλά αυτή την φορά οι φλόγες έβγαιναν από τους αγωγούς του αέρα. Οι επιπτώσεις ήταν απλά καμένες τούφες στα μαλλιά του.

 Το 1995 γλύτωσε με γρατσουνιές από χτύπημα λεωφορείου.Ενώ το 1996 είχε μια ακόμη επαφή με τον θάνατο.Τράκαρε μετωπικά με φορτηγό γεγονός που τον έκανε να παρεκκλίνει  της πορείας του και να κατευθυνθεί σε γκρεμό 90. Το αυτοκίνητο όπως είναι λογικό εξερράγη ενώ ο Frane Salek είχε γλυτώσει από θαύμα καθώς πήδηξε από την πόρτα του αυτοκινήτου και κατάφερε να πιαστεί από την κορυφή ενός δένδρου.

Αν χάσατε το μέτρημα 7!!!! φορές φλέρταρε-ή καλύτερα έκανε πλάκα στον θάνατο.

Δεν πήρε τυχαία όμως τον τίτλο " ο πιο τυχερός άτυχος άνθρωπος στον κόσμο".Μετά από όλα αυτά το 2003 κέρδισε 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες δολάρια στο ΛΟΤΤΟ ενώ ξαναπαντρεύτηκε για 5η φορά.

Το 2010 αποφάσισε να μοιράσει τα χρήματα που  του είχαν απομείνει στους φίλους και στους συγγενείς και τώρα απολαμβάνει το υπόλοιπο της ζωής του.