Η ομορφότερη δημόσια τουαλέτα της Νορβηγίας!







    
   Οι Σκανδιναβικές χώρες φημίζονται για την απίστευτη ομορφιά των φυσικών τοπίων τους. Τα παιχνίδια της λάβας  με το νερό , οι τεράστιες ποσότητες πάγων που τροφοδοτούν κάθε λογής καταρράκτη και τα αμέτρητα Φιόρδ, σκηνογραφούν ένα τοπίο βγαλμένο μέσα από παραμύθι. Ωστόσο, θα σταθούμε σε μια τεχνητή και πιο πρόσφατη προσθήκη στη χώρα της Νορβηγίας .Αυτή της δημόσιας τουαλέτας του Ureddplassen!









   Με μια πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα μικρό έργο τέχνης στη μέση του πουθενά ή με κάποιο υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο. Κι όμως, είναι απλά μια δημόσια τουαλέτα, των αρχιτεκτόνων Marit Justine Haugen και Dan Zohar, που κατάγονται από την πόλη του Όσλο.Περιτριγυρισμένη από θάλασσα και Φιόρδ, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μοντέρνα κτίρια των αστικών κέντρων. Βρίσκεται στον δρόμο Fv17 ,κοντά στην πόλη Gildeskael και την συναντάς ταξιδεύοντας στη μαγική διαδρομή των 433 χιλιομέτρων του  αυτοκινητόδρομου Helgelandskysten.











    Για τους περισσότερους είναι μια απλή τουαλέτα.Για τους δημιουργούς της όμως , είναι η απόδειξη πως και τα πιο απλά πράγματα μπορούν να γίνουν μοναδικά.







    Στη περιοχή υπάρχει και μνημείο πεσόντων Νορβηγών στρατιωτών που απεβίωσαν το 1943 όταν το υποβρύχιο τους χτύπησε υποθαλάσσια γερμανική νάρκη.




Πηγές εικόνων: Lars Grimsby/Statensvegvesen
Πηγή βίντεο: Nasjonale turistveger