Ανεξιχνίαστη Υπόθεση #3:«Μέριλιν Σέπαρντ »


Νύχτα 3ης Ιουλίου 1954 το ζευγάρι Σάμ και Μέριλιν Σέπαρντ διασκεδάζει με τους γείτονες στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Μπέι Βίλαντζ του Οχάιο ,δίπλα στην λίμνη Ίρι...
(Ο πρώτος διακεκριμένος οστεοπαθολόγος .) Όλοι παρακολουθούν στο σαλόνι την ταινία  Strange Holiday ώσπου ο Σάμ αποκοιμάται στον καναπέ και μετά από λίγη ώρα η σύζυγος  Μέριλιν συνοδεύει τος γείτονες στην έξοδο.

Ξημερώματα 4ης Ιουλίου 1954 ο Σάμ ξυπνάει από τις φωνές και τα ουρλιαχτά της γυναίκας του στον πάνω όροφο. Αντέδρασε άμεσα, τρέχοντας στην κρεβατοκάμαρα όπου πρόλαβε να δει μια ανθρώπινη φιγούρα πριν πέσει αναίσθητος μετά από χτύπημα στο ίσω μέρος του κεφαλιού.

Όταν συνήλθε αντίκρισε την γυναίκα του ( η οποία ήταν και έγκυος στο δεύτερο παιδί) νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ άκουσε θόρυβο απ’τον κάτω όροφο. Ήταν η ίδια φιγούρα που είχε δει και λίγο νωρίτερα. Άρχισε τότε να τον κυνηγά μέχρι την παραλία όπου ύστερα από ένα έντονο καυγά ξαναέπεσε αναίσθητος. Ξύπνησε με το μισό σώμα μέσα στην λίμνη

5:40 έγραφε το ρολόι όταν ο Σάμ ειδοποίησε τους γείτονες να πάνε στο σπίτι του οι οποίοι τον βρεγμένο , χωρίς μπλούζα και με μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο παντελόνι του. Οι Αρχές που ήρθαν λίγο αργότερα πήραν κατάθεση απ’τον σύζυγο και ξεκίνησαν την έρευνα .Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι η Μέριλιν είχε παλέψει κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια για την ζωή της καθώς όπως φάνηκε απ’την έρευνα έιχε δαγκώσει τον δολοφόνο της . Αν και ο Σαμ δεν έφερε κάποια πληγή πάνω του θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος.

Το δικαστήριο τελικά βρήκε τον γιατρό ένοχο βασιζόμενο  σε μια εξωσυζυγική του σχέση με μια νοσοκόμα. Η σχέση αυτή θεωρήθηκε και το κίνητρο της δολοφονίας. Στις 21 Δεκεμβρίου η ποινή ήταν ισόβια αφού κρίθηκε ένοχος για φόνο δεύτερου βαθμού.

Ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες ο  Σάμ αποφυλακίστηκε το 1966 και έως το 1970 ,όταν και πέθανε , δεν έπαψε να αναζητά τον πραγματικό δολοφόνο της γυναίκας του. Το πρώτο τους παιδί, Σαμιουελ, δεν  πίστεψε πότε την ενοχή του πατέρα του . Ούτε αυτός όμως είχε αρκετά στοιχεία για να αποδείξει το αντίθετο.

(Εάν σας φάνηκε η ιστορία  γνωστή είναι γιατί πάνω της βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά και η κινηματογραφική ταινία «O Φυγάς»)




<; color: #545454; font-family: "Arial","sans-serif";">