Πρόβατα...Αυτόχειρες!!!



Το να μπαίνει κανείς στο κοπάδι του και να βλέπει νεκρά πρόβατα ναι μεν είναι...
άξιο περιέργειας αλλά δεν μπορείς να το πεις και ασυνήθιστο καθώς αρρώστιες, τσακωμοί, ξυλοδαρμοί, σπασμένα μπουκάλια και bullying στα μαύρα πρόβατα είναι μερικές από τις πλέον συνηθισμένες αιτίες θανάτου προβάτων.

Όταν όμως βλέπεις το πρόβατο να κοπανάει το κεφάλι του πάνω σε ένα στύλο μέχρι αυτό να ανοίξει στα δυο (όπως είπε κι ένας γέροντας σοφός) “Κάτι δεν πάει καλά».
Την εικόνα ανοιγμένων κεφαλιών αντίκριζαν οι κτηνοτρόφοι στη Νέα Νότια Ουαλία της  Αυστραλίας. Όμως  κανένας δεν βρισκόταν σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση.

Η απάντηση στο μυστήριο ήταν ένα απλό φυτό. Το φυτό darling pea. Το συγκεκριμένο χόρτο (“μαγικό”) βρίσκεται μάλιστα σε πληθώρα στα βοσκοτόπια της περιοχής. Όμως τι το ξεχωριστό έχει; Σύμφωνα με τις έρευνες το darling pea παρουσιάζει ιδιότητες που συναντώνται σε ναρκωτικές ουσίες. Μαστουρωμένα λοιπόν τα τετράποδα έκαναν αλλόκοτα πράγματα.(εξ’ου και οι αυτοκτονίες).Εκεί επιρρίπτουν τις ευθύνες μάλιστα οι βοσκοί και για την νευρικότητα των προβάτων.

Ουσιαστικά οι κτηνοτρόφοι έπρεπε να αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα κοπάδι τοξικομανών. Πλέον τα πρόβατα εντάχθηκαν σε πρόγραμμα απεξάρτησης με το να απομακρυνθούν απ’τα συγκεκριμένα βοσκοτόπια που είχαν το darling pea.Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για την επανένταξη τους!