Γυμναστική και Παραλία!



Η χειρότερη στιγμή του καλοκαιριού ,για όσους ασχολούνται με κάποιο άθλημα και γενικότερα την γυμναστική,είναι όταν το θερμόμετρο χτυπήσει κόκκινο! Τα γυμναστήρια φαντάζουν ως ...
καζάνια που βράζουν ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για άθληση σε ανοικτούς χώρους.Η πιο διασκεδαστική και παράλληλα αποτελεσματική γυμναστική είναι αυτή στην παραλία.

Οι περισσότεροι,σχεδόν σε καθημερινή βάση, απολαμβάνουν τις σύντομες βουτιές στις γειτονικές παραλίες.Γιατί να μην συνδυάσει κανείς και την γυμναστική!?

Ρακετες: Μια απ'τις πιο γνωστές δραστηριότητες του καλοκαιριού είναι οι ρακέτες.Προσφέρουν αρκετή διασκέδαση έχοντας επιδραση οχι μόνο στην ψυχολογία του ατομου αλλά και στην υγιεια του,καθώς γυμνάζονται σχεδόν όλοι οι μυς του σώματος.Η συνεχής κίνηση και το ελαφρύ τρέξιμο αποτελούν μια εναν μοναδικο τρόπο εκγύμνασης του σώματος.


Τρέξιμο: Δεν χρειάζεσαι τίποτα παρα μόνο όρεξη. Ξεκίνα κατα μήκος της παραλίας με κλιμακούμενο βηματισμό μεχρι να καταλήξεις να κάνεις jogigng .Αυτό ήταν όλο.Γυμνάζεις ολο το σωμα και κυρίως τα ποδια,ενω παράλληλα βελτιώνεται και η αντοχή σου.Οι πιο έμπειροι μπορουν να τρεξουν και μέσα στην θαλασσα(με το νερο περιπου εως λιγο πιο κατω απ΄το γόνατο) για ιδιάιτερη εκγύμναση των τετρακεφάλων.


Κολύμπι: Το πιο απλο ,το πιο αποτελεσματικο.Ολοι οι μυς βρίσκονται σε εγρήγορση.Η πυκνότητα του θαλασσινού νερού συνδυαστικα με το κολύμπι ενδυναμώνει τους μυς και βελτιώνει την ευλυγισία,ενω ο οργανισμός καίει και πολλες θερμίδες.